Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Η γλυκιά πρόταση της InterMed για τον έλεγχο του βάρους

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας σήμερα 4 Μαρτίου 2020 και το Ευρωπαϊκό σύνθημα εφέτος, είναι «Αντιμετωπίζοντας την παχυσαρκία μαζί σε όλη την Ευρώπη».

Tα τελευταία χρόνια, η παχυσαρκία, πλήττει περισσότερα από 650 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με βαθιές επιπτώσεις σε άτομα, τις οικογένειες τους και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου ο κ. Ευθύμιος Καπάνταης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας: «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να γίνει ευρύτερα αντιληπτό γιατί η παχυσαρκία είναι μια νόσος και ποιες είναι οι αιτίες και οι συνέπειές της. Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι “Ώρα για δράση” για αυτόν ακριβώς το λόγο. Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να κάνουν τη διαφορά με την καλύτερη ενημέρωσή τους για τη νόσο και καταβάλλοντας προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αναγκών και των ανησυχιών των ασθενών».

Όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του υπερβάλλοντος βάρους, σύμφωνα με έρευνα, το 68% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι ενάντια στην ιατρική θεραπεία κυρίως λόγω πιθανών παρενεργειών, καθώς και επειδή δηλώνουν αντίθετοι στη φαρμακευτική αγωγή γενικά. Αντιθέτως, το 88% απάντησε πως αναγνωρίζει τη σωστή διατροφή και τη σωματική άσκηση ως τις καλύτερες μεθόδους απώλειας βάρους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι καταναλωτές τείνουν να μην αντιμετωπίζουν την παχυσαρκία ως ασθένεια, παρά τα αυξημένα ποσοστά της στην Ελλάδα. Αντιθέτως, πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για ένα προσωρινό πρόβλημα το οποίο λύνεται με δίαιτα. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, καταγράφηκε μια αισθητή έλλειψη γνώσης αναφορικά με τις ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, ενώ επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι επηρεάζονται σημαντικά στην καθημερινότητά τους λόγω του προβλήματος με το βάρος τους.

Η πρόταση της φαρμακοβιομηχανίας InterMed είναι το Slim fix - Υγρό γλυκαντικό με στέβια. Ενισχυμένο με φυσικά συστατικά από το φυτό στέβια, δεν αλλοιώνει τη γεύση και μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε όλες τις συνταγές, όπως τα ροφήματα, τα γλυκά και τα επιδόρπια, γιατί είναι και θερμοανθεκτικό. Και για τις στιγμές που νοιώθετε λιγούρα, Slim fix Gummies - ζελεδάκια για απώλεια βάρους με γλυκομμανάνη. Η γλυκομμανάνη είναι ένα 100% φυτικό συστατικό που προέρχεται από τις ρίζες του φυτού Amorphophallus Konjac και συμβάλλει στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Σε δύο υπέροχες γεύσεις: Φράουλα & Ανανά Θα τα βρείτε στα φαρμακεία!

Σχετικά προϊόντα