Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής - Φροντίστε τα αυτιά σας σε κάθε ηλικία

Παγκόσμια Ημέρα ακοής σήμερα 3 Μαρτίου, και η ημερομηνία επελέγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επειδή το σχήμα των αριθμών 3.3 μοιάζει με τα δύο αυτιά του ανθρώπου.

Η απώλεια της ακοής είναι μία από τις διαδεδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως, καθώς σχεδόν 466 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ή είναι κωφοί.

Οι σημαντικότερες αιτίες είναι:

- Χρόνιες μολύνσεις του αυτιού

- Ερυθρά, Ιλαρά, Μηνιγγίτιδα, Παρωτίτιδα

- Θόρυβος

- Δραστικές φαρμακευτικές ουσίες, όπως η στρεπτομυκίνη και η γενταμικίνη

- Γεροντική ηλικία

- Ελλιποβαρές νεογνό (κάτω από 2,5 κιλά), νεογνικός ίκτερος και έλλειψη οξυγόνου του νεογνού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα προβλήματα ακοής μπορούν να αντιμετωπισθούν επαρκώς με μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η ανοσοποίηση, η βελτίωση της μητρικής και παιδικής υγείας και οι ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 1,2 εκατ. άτομα με απώλεια ακοής. O αριθμός αυτός, το 2030 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1,5 εκατ. και το 2050 σε 1,8 εκατομμύρια.

Η InterMed διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, μία πρωτοποριακή σειρά για την ωτική φροντίδα, όπως ωτικές σταγόνες με υδρόφιλα συστατικά που απορροφούν το νερό και ανακουφίζουν τα βουλωμένα αυτιά - Swim Ear, το Dry Ear - ωτικές σταγόνες για στεγνά αυτιά, καθώς και το Unisept Otic, για την αποτελεσματική απομάκρυνση του βύσματος της κυψελίδας ή της περίσσειας κυψελίδας από τον έξω ακουστικό πόρο του αυτιού.

Θα τα βρείτε την σειρά στα φαρμακεία, την αξιοπιστία και το κύρος της InterMed, φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Σχετικά προϊόντα