Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Η εποχική γρίπη σε έξαρση - Ήρθε η ώρα των Reval hand gel

Σε μεγάλη έξαρση βρίσκεται πλέον η εποχική γρίπη στη χώρα μας, με 39 νεκρούς και πολλούς ανθρώπους να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ 165 άτομα, ενώ 9 παιδιά εισήχθησαν σε Μονάδες. Τα περισσότερα ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι ανεμβολίαστα.

Αλλά και στην Ευρώπη, η γρίπη θερίζει ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο η Γαλλία καταγράφει πάνω από 1.100 νεκρούς από τον ιό της γρίπης.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, «αν εμφανιστούν στα παιδιά τα παρακάτω συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας»:

– υψηλός και παρατεινόμενος πυρετός

– ταχύπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή

– κυάνωση

– άρνηση για λήψη υγρών ή τροφής

– μειωμένη δραστηριότητα, υπνηλία

– διέγερση ή σπασμοί

– επανεμφάνιση του πυρετού ή επιδείνωση του βήχα ύστερα από βελτίωση των συμπτωμάτων της γρίπης

Σύμφωνα πάντα με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν αιφνίδια και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό). Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν και συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια.

Η γρίπη είναι μια εποχική λοίμωξη του αναπνευστικού, που μπορεί να κυμαίνεται από πολύ ελαφριά, σαν κοινό κρυολόγημα, έως πολύ σοβαρή -όπως πνευμονία ή οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Να σημειωθεί ότι δεν είναι όλες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού γρίπη. Οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε πολλούς άλλους ιούς, εκείνες όμως που οφείλονται σε ιό γρίπης είναι οι πιο επικίνδυνες.

Στην Ελλάδα η πραγματική γρίπη κυκλοφορεί από το τέλος Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου με κορύφωση από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι μέσα Μαρτίου.

Ο καθένας από εμάς, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο νόσησης, εάν λάβει υπόψιν του τα εξής:

αποφεύγοντας τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους

πλένοντας συχνά τα χέρια με απλό σαπούνι, κυρίως αν έχει έρθει σε επαφή με κοινόχρηστα αντικείμενα

προσπαθώντας να μην αγγίζει στόμα, μύτη και μάτια με άπλυτα χέρια.

Η InterMed φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη σας προτείνει την πιο αξιόπιστη λύση τα Reval Plus, έξι hand gel για τα χέρια μικρών και μεγάλων που σκοτώνουν τα μικρόβια σε 60 δευτερόλεπτα.

Γιατί η θωράκιση έναντι του ιού της γρίπης, ξεκινά από τα καθαρά μας χέρια.

Σχετικά προϊόντα