Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Τι να φάει το παιδί μου στην παραλία; Δείτε τις ιδανικές γευστικές επιλογές

Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δεν γίνεται και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά να παίζουν με τις ώρες στην αμμουδιά και να κολουμπούν!

Είναι επίσης όμως και πολύ συνηθισμένο να έρχονται και να σας λένε: «Μαμά πεινάω!». Τι είναι καλό να έχετε μαζί σας, ώστε και ενέργεια να τους δώσει αλλά και να μην τους επιβαρύνει με «κενές» θερμίδες και «κακά» λιπαρά;

Ορίστε μερικές ιδέες (για μικρούς και μεγάλους) για σνακ στην παραλία:

Αν έχετε μικρό φορητό ψυγειάκι με παγοκύστες εκμεταλλευτείτε το! Είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε μαζί σας εκτός από κρύο νερό (επίσης πολύ απαραίτητο!) και ποικιλία φρούτων εποχής: ροδάκινα, κεράσια, πεπόνι, καρπούζι, σταφύλια και βερίκοκα! Οπότε 2-3 φρούτα ή μια φρουτοσαλάτα, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα σνακ για όλους, στην παραλία.

Μπισκότα χωρίς ζάχαρη! Δεν χρειάζεται να είναι σοκολατένια. Υπάρχουν πεντανόστιμα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, οπότε τα παιδιά θα πάρουν την ενέργεια που χρειάζονται, χωρίς καθόλου ζάχαρη!

Ξηροί καρποί. Μία χούφτα αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια θα προσφέρει πολλά καλά λιπαρά και ενέργεια στα παιδιά, κάτω από τον ήλιο!

Ψωμί ολικής σε τοστ με τυράκι ελαφρύ (εφόσον καταφέρετε να έχετε το ψυγειάκι ή αν υπάρχει κοντά κατάστημα να σας το ετοιμάσει)

Λαχανικά σε μπουκίτσες! Τοματίνια, καροτάκια, αγγουράκια και όλα τα λαχανικά που αρέσουν στα παιδιά σας, κομμένα, πλυμένα, έτοιμα για κατανάλωση!

Αν αποφασίσετε να κάνετε πικ-νικ στην παραλία, ετοιμάστε σε ταπεράκι μπιφτεκάκια ή αβγό βραστό ή κοτόπουλο μπουκίτσες και λαχανικά όπως είπαμε παραπάνω ή μπορείτε να έχετε και μια σπιτική πίτα με τυρί!

Η διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι είναι καλό να περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά και αρκετό νερό, καθώς κάθονται αρκετές ώρες έξω στον ήλιο! Αντηλιακό και καπέλο σίγουρα είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ! Αλλά και οι βιταμίνες! Οπότε μικρά συχνά και ελαφριά γευματάκια είναι ότι χρειάζονται.

Της Διατροφολόγου Ειρήνης Πασχαλέρη 

Σχετικά προϊόντα