Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

SAVE THE SEA by InterMed & All for Blue: Καθαρίσαμε παραλίες στην Σύρο και τον Μαραθώνα!

Δύο σημαντικές δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος, πραγματοποίησε η Green Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (με τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & INTERMED) το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 στη Σύρο και στον Μαραθώνα.

Η ομάδα ειδικότερα, πραγματοποίησε υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό στις παραλίες της Σύρου και περισυλλογή πλαστικών, σε συνεργασία με την επικεφαλής του Ελληνικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού «All for Blue» κυρία Κατερίνα Τοπούζογλου και την εξειδικευμένη σε καταδύσεις Ομάδα της, παρουσία του Λιμεναρχείου Σύρου, του Κέντρου Υγείας Σύρου και του Δημάρχου Σύρου.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, μας γέμισαν ικανοποίηση, αφού καταφέραμε να απομακρύνουμε συνολικά 487 κιλά απορριμμάτων, μόνο από τη δράση της Σύρου. Μεταξύ άλλων, έναν πλαστικό πορτοκαλί κώνο σήμανσης δρόμου, οκτώ φθαρμένα ελαστικά αυτοκινήτων, έναν κάβο πλοίου 16 μέτρων, πολυεστερικά εξαρτήματα σκαφών και φυσικά ένα μεγάλο αριθμό μικροπλαστικών, αποτσίγαρων και πλαστικών μιας χρήσης που λυμαίνουν το βυθό και τις παραλίες και γίνονται επικίνδυνα για την επιβίωση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Όλες οι ενέργειες ακολουθούν το πρωτόκολλο zero waste της All For Blue και πραγματοποιήθηκαν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήσαμε εξοπλισμό πολλαπλών χρήσεων, γάντια, τσουβάλια και σακιά, ενώ όλα τα απορρίμματα που συγκεντρώσαμε καταγράφηκαν σε παγκόσμια τράπεζα δεδομένων και θα χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς.

H ενέργεια καθαρισμού παραλίας Μαραθώνα (πλατεία Τύμβος Μαραθώνα- Άγιος Παντελεήμονας) υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την HELMEPA, και υποστηρίχθηκε bazaar αδέσποτων STRAY.

Οι δύο αυτές δράσεις, εντάσσονται στην Στρατηγική για την Κοινωνική Ευθύνη του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) και ειδικότερα του Προγράμματος U & I Care. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρούσα στις δράσεις καθαρισμού των ακτών, είναι κάθε χρόνο και η πρόεδρος του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη. 

«Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να προστατεύσουμε το Περιβάλλον», επανέλαβε για ακόμη μία φορά η Green Team του Ομίλου.

Δείτε στο  παρακάτω link, ανάρτηση στον παγκόσμιο φορέα Project Aware USA, όπου γίνεται και η καταμέτρηση, αυτόματο ζύγισμα απορριμμάτων, έρευνα κλπ.

https://www.projectaware.org/updates/syros-island-greece-487kgs-trash-removed-all-blue-and-uni-pharma-volunteers

 

Σχετικά προϊόντα