Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων - Τιμή στον Ανώνυμο Δότη

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, σήμερα 1η Νοεμβρίου, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις δωρεάς σε όλη την Ευρώπη, με το 60% των νεφροπαθών δυστυχώς να καταλήγουν, αναμένοντας μόσχευμα.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα καταγράφηκαν 53 δότες οργάνων, ενώ το 2018 οι δότες ήταν συνολικά 45. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 30%. Συγκεκριμένα, με μέσο ευρωπαϊκό όρο τους 18 δότες ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 4,8 δότες ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού. Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ανεπαρκώς ενημερωμένοι για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Σε μήνυμά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζει ότι «Σήμερα, τιμούμε τον Ανώνυμο Δότη χάρη στον οποίο σώζονται ζωές και ως Υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην οργάνωση του συστήματος των μεταμοσχεύσεων εκεί που βρίσκονται οι δυνητικοί δότες, κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και παράλληλα στην συστηματική ενημέρωση των πολιτών για την ανυπέρβλητη αξία της δωρεάς οργάνων».

Σχετικά προϊόντα