Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς 2021: Αφιερωμένη στους ασθενείς με COVID-19

Η Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς που γιορτάζεται στις 25 Μαΐου, μας υπενθυμίζει τη μεγάλη αξία για την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας, του μικρού αυτού αδένα.

Οι παθήσεις του θυρεοειδή αυξάνονται συνεχώς σε όλον τον κόσμο. Η αυτοάνοση χρόνια θυρεοειδίτιδα Hashimoto, η πιο συχνή ενδοκρινική πάθηση, παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση ως αποτέλεσμα της συνεχούς επιρροής διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων στη γενετική προδιάθεση με την οποία γεννιούνται πολλά άτομα. Τα αυτοάνοσα νοσήματα του θυρεοειδή αυξάνονται και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ αύξηση παρουσιάζει και ο καρκίνος του θυρεοειδή, που είναι ο τέταρτος ταχύτερα αυξανόμενος καρκίνος στον κόσμο.

Εφέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδή είναι αφιερωμένη στους ασθενείς με COVID-19 που αναπτύσσουν παθήσεις του θυρεοειδή. Οι μετά την COVID-19 παθήσεις του θυρεοειδή παρουσιάζονται σε πολλούς ασθενείς με σοβαρή μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Συνήθως εκδηλώνονται 1-2 εβδομάδες μετά την λοίμωξη, αλλά ευτυχώς η πορεία τους είναι μάλλον ήπια.

Η InterMed, όπως και η Uni-pharma, στο πλαίσιο της Στρατηγικής τους για την Εταιρική Υπευθυνότητα, συνεργάζονται στενά με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές στη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων των πολιτών!

ΟΦΕΤ: Αξία για τον Άνθρωπο, Ευθύνη για την Κοινωνία!

Σχετικά προϊόντα