Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας & Ασφάλειας - Παγκόσμια Ημέρα κατά του θορύβου

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας σήμερα 28 Απριλίου, παράλληλα όμως και Παγκόσμια Ημέρα κατά του θορύβου.

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, διαπρέπει και στο πεδίο αυτό, με ενέργειες που διασφαλίζουν ένα σταθερό και απόλυτα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, καθώς και με μία σειρά από βραβεία και διακρίσεις, τα οποία υπογραμμίζουν τη δέσμευσή του αυτή.

Μέσω των δράσεων “U & I Safe”, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ),με τις φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma & InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, κάνει πράξη τη δέσμευσή του για τη διασφάλιση της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο των δράσεων “U & I Safe” του Ομίλου ΟΦΕΤ, συστάθηκαν νέες Ομάδες Πυρασφάλειας και Aντιμετώπισης Περιστατικών Ασφαλείας («Ομάδες Ασφαλείας») και στις δύο βιομηχανίες του Ομίλου. Παράλληλα, στις 24 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση στις εν λόγω νέες Ομάδες Ασφαλείας του Ομίλου σε θέματα Πυρασφάλειας, παρουσία Αξιωματικού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη διασφάλιση της ετοιμότητας του προσωπικού σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (π.χ. σεισμού, πλημμύρας, πυρκαγιάς, βομβιστικής απειλής κλπ.) σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Εξάλλου, η τελευταία Τετάρτη του Απριλίου έχει κηρυχθεί από το 1992 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ακουστικής, ως Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο. 

Ο θόρυβος μπορεί να στοιχίσει πολλά περισσότερα από την ακοή μας, μπορεί να είναι αιτία πρόκλησης ατυχημάτων και σε συνδυασμό με άλλους κινδύνους στους χώρους εργασίας, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα υγείας. Όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να θέσουν σε εφαρμογή την οδηγία του 2003, η οποία επιβάλλει νέες απαιτήσεις υγείας και ασφαλείας όσον αφορά το θόρυβο στους χώρους εργασίας.

Στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ηχορύπανση επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και ότι ο θόρυβος αυξάνει τον κίνδυνο σε θέματα υγείας και ασφάλειας στον χώρο εργασίας, ενώ μπορεί να αποτελέσει και αιτία πρόκλησης ατυχημάτων. Βραχυπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσει άγχος και στρες που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας και μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής.

Σχετικά προϊόντα