Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου: Η InterMed στο πλευρό των ασθενών & της έρευνας!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου είναι η 4η Φεβρουαρίου, η οποία πρέπει να μας θυμίζει τη διαρκή έμφαση και στήριξη στους ασθενείς αλλά και στις ερευνητικές προσπάθειες της επιστήμης.

Φυσικά από την εποχή που η νόσος χαρακτηριζόταν ως επάρατος μέχρι σήμερα που τείνει να γίνει σε πολλές περιπτώσεις χρόνια, έχουν υλοποιηθεί πολλά βήματα και κυρίως, ένας τιτάνιος αγώνας από την πλευρά των επιστημόνων, όσον αφορά την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

Η πανδημία που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, έφερε στη ζωή μας τον φόβο, την θλίψη και την αποστασιοποίηση, συναισθήματα που είναι πολύ πιο έντονα για τους χρονίως πάσχοντες. Οι ψυχικές και σωματικές συνέπειες της ασθένειας του καρκίνου είναι πολλές και η πανδημία τις επιδείνωσε.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει το 2021 να χαρακτηριστεί ως «Έτος Καρκίνου» και πραγματοποιεί δύο εμβληματικές πρωτοβουλίες: το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τον Καρκίνο και την «Αποστολή Καρκίνος» του Προγράμματος Ηorizon Europe, με στόχο να ξεκινήσει μία αποτελεσματική εκστρατεία αντιμετώπισης του καρκίνου σε όλη την Ευρώπη.

Η InterMed, όπως και η Uni-pharma, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των χρονίως πασχόντων εδώ και χρόνια και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες του ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ στηρίζοντας τις γενναίες γυναίκες με καρκίνο του μαστού!

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αναφέρει, με αφορμή την ημέρα: 

«Παρά την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί την τελευταία 20ετία με τους βιολογικούς παράγοντες και τις εξατομικευμένες θεραπείες, τα υπερσύγχρονα μηχανήματα διάγνωσης και τα ρομποτικά συστήματα λεπτομερούς καθοδήγησης σε χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες, τα διάφορα είδη καρκίνου συνεχίζουν να «σκοτώνουν» ετησίως στον κόσμο περί τα 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Την ίδια ώρα, τα νέα περιστατικά στην Ελλάδα είναι ετησίως παραπάνω από 60.000 και γύρω στους 30.000 συμπολίτες μας χάνουν την μάχη.

Τα νούμερα παίρνουν νέα διάσταση εν καιρώ πανδημίας…Με άϋλη παραπομπή και άϋλη συνταγογράφηση δεν είναι δυνατόν να προληφθούν «ύπουλες» μορφές της νόσου τις οποίες μπορεί να εντοπίσει μόνο το έμπειρο ιατρικό μάτι και να αποκαλύψει η συζήτηση γιατρού- ασθενούς με λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού. Την ίδια ώρα, οι πολίτες φοβούνται να πλησιάσουν ιατρεία και νοσοκομεία αν δεν νιώθουν να έχουν σοβαρό πρόβλημα. Και είναι βέβαιον ότι το επόμενο διάστημα έρευνες θα καταγράψουν αύξηση των περιστατικών που φτάνουν σε προχωρημένο στάδιο στο γιατρό».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συστήνει στους πολίτες να μην αμελούν τις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις (μαστογραφία και PAP test για τις γυναίκες, PSA για τους άνδρες) αλλά και την κολονοσκόπηση μετά τα 55, την εξέταση κάθε νέου δερματικού ευρήματος, την διερεύνηση κάθε νέου συμπτώματος ή πόνου από ειδικό γιατρό.

Ο ΠΙΣ συστήνει επίσης να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες από το σύστημα Υγείας ώστε κανείς -έστω και ύποπτος για κακοήθεια- να μην περιμένει επί εβδομάδες πριν μπει στο χειρουργείο εξαιτίας της πανδημίας. Η Πολιτεία φρόντισε το προηγούμενο διάστημα ώστε τα απολύτως αναγκαία χειρουργεία να διεξάγονται άμεσα. Αλλά υπάρχουν και χειρουργεία εν πολλοίς διερευνητικά ή όχι τόσο έκτακτα που χρίζουν μεγαλύτερης προσοχής διότι μπορεί να αποκαλύψουν σοβαρά προβλήματα.

Σχετικά προϊόντα