Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου: Η InterMed στηρίζει τους μαχητές της ζωής!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου σήμερα 4 Φεβρουαρίου και η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που παλεύουν με τη νόσο, αλλά και στους συγγενείς τους, που είναι και αυτοί μαχητές.

Η σκέψη μας βρίσκεται επίσης στους ανθρώπους που πάλεψαν με τη νόσο και βγήκαν νικητές, αλλά και σε όσους έχασαν τη μάχη.

Πλέον ο καρκίνος έχει εξελιχθεί σε χρόνια νόσο και η επιστημονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο είναι απόλυτα επικεντρωμένη στο στόχο για νέες καινοτόμες θεραπείες που αλλάζουν θεαματικά το τοπίο και δίνουν απτή ελπίδα στους ασθενείς. Η προσφορά της γενετικής και της μοριακής βιολογίας στη μελέτη του καρκίνου υπήρξε καθοριστική επίσης. 

Έχει παρατηρηθεί ότι η επίπτωση του καρκίνου αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το 2012 καταγράφηκαν 14,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα, το 2018 υπολογίζονται σε 18 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι το 2025 θα φθάσουν στα 19,3 εκατομμύρια. Υπολογίζεται ακόμη ότι οι θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια ετησίως. Στη χώρα μας εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν το 2018 περίπου 67.000 νέα κρούσματα καρκίνου και περίπου 32.000 θάνατοι.

Οι καλές συνήθειες (όπως υγιεινή διατροφή, γυμναστική, αποχή από κάπνισμα, αποφυγή αλκοόλ κλπ) αποτελούν σημαντική θωράκιση για όλους μας,

Η InterMed φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), με την ευαισθησία που τη διακρίνει, στηρίζει τα τελευταία χρόνια το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις γυναίκες που νόσησαν από τον καρκίνο του μαστού.

Για το λόγο αυτό, έστειλε ισχυρό μήνυμα στις 7 Οκτωβρίου 2018, τρέχοντας στο 10o Greece Race for the Cure που διοργάνωσε το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Η προσφορά και η στήριξη σε ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΦΕΤ. Το μήνυμα εδώ και χρόνια της running team του ΟΦΕΤ είναι «Μαζί είμαστε πάντα Νικητές».

Σχετικά προϊόντα