Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο Παιδικής Ηλικίας: Οι μεγάλοι μαχητές της ζωής, είναι αυτά τα παιδιά!

Ο καρκίνος είναι σίγουρα μία δύσκολη μάχη που καλείται να δώσει ένας άνθρωπος, πόσο μάλλον ένα παιδί.

Χρειάζεται εκτός από ψυχικές αντοχές και σωματικές αλλά και αμέριστη στήριξη από την οικογένεια, το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, τους δασκάλους και τους γιατρούς.

Σήμερα 15 Φεβρουαρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο Παιδικής Ηλικίας (International Childhood Cancer Day – ICCD) και τιμάμε τους μικρούς αγωνιστές που δίνουν τη μεγάλη μάχη!

Περίπου 300-350 νέες περιπτώσεις παιδιών και εφήβων με καρκίνο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και αντιμετωπίζονται στα 8 Παιδιατρικά Ογκολογικά Κέντρα και Μονάδες της χώρας.

Τα καλά νέα είναι ότι οι θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά επιβίωσης, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της Ογκολογίας. Τα αποτελέσματα από τα ογκολογικά κέντρα της Ελλάδας είναι εφάμιλλα αυτών που επιτυγχάνονται στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού. Όλες οι θεραπείες παρέχονται στη χώρα μας και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις –κυρίως για εξειδικευμένα χειρουργεία– μπορεί να υπάρξει ανάγκη να παραπεμφθεί ο/η ασθενής εκτός Ελλάδος.

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς συνεργατικές μελέτες και παγκόσμιες ομάδες εργασίας. Ως προτεραιότητα της Εταιρείας έχει τεθεί όλοι οι μικροί ασθενείς στη χώρα μας να μπορούν να ενταχθούν σε πολυκεντρικά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, που θα εξασφαλίσουν ομοιογένεια στην αντιμετώπιση, αντίστοιχη με καταξιωμένα κέντρα του εξωτερικού, πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και συμμετοχή στην παραγωγή επιστημονικής γνώσης.

Η σκέψη, η προσευχή μας αλλά και όλες οι ενέργειές μας επομένως είναι στα παιδιά αυτά, στους μεγάλους μικρούς μαχητές της ζωής. Όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα!

Σχετικά προϊόντα