Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Η InterMed οργανώνει την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου και ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), με τις φαρμακοβιομηχανίες του Uni-pharma και InterMed και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, την τιμά όπως της αρμόζει.

Οργανώνει την 6η του Εθελοντική Αιμοδοσία, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου.

Η εθελοντική αιμοδοσία υλοποιείται σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγία Όλγα όπως κάθε φορά.

Το αίμα είναι πολύτιμο και το έχουμε όλοι ανάγκη, γι’ αυτό και κάθε σταγόνα του μετρά. Ας προσφέρουμε όσοι μπορούμε, λίγο από τον χρόνο μας, ας προσφέρουμε αγάπη. Γιατί το αίμα είναι προσφορά, αγάπη, ανθρωπιά!

Το σύνθημα που κυριαρχεί παγκοσμίως με αφορμή τον εορτασμό του 2019, είναι «Μας αρέσει ο τύπος σου. Ο δικός σου τύπος (ομάδα) αίματος είναι τόσο πολύτιμος όσο δεν μπορείς να φανταστείς». Φιλοξενούσα χώρα των κεντρικών εκδηλώσεων του ΠΟΥ είναι η Ρουάντα.

Η 14η Ιουνίου έχει επιλεγεί ως η Παγκόσμια Ημέρα τιμής του Ανώνυμου Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τη Διεθνή Εταιρεία Αιμοδοσίας (ISBT). Η επιλογή αυτή έγινε ως ένδειξη τιμής και ανάμνησης της ημέρας, που γεννήθηκε ο Karl Landsteiner, ο Γερμανός γιατρός, που ανακάλυψε τις Ομάδες Αίματος του πρώτου αντιγονικού συστήματος ΑΒΟ το 1901 και τιμήθηκε για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη με το βραβείο Nobel. Ο καθηγητής Landsteiner ανακάλυψε επίσης το δεύτερο σημαντικό από κλινικής άποψης αντιγονικό σύστημα Rhesus. Από τα συστήματα αυτά έχουν πάρει την ονομασία οι ομάδες αίματος στον άνθρωπο.

Φέτος το μήνυμα του ΠΟΥ εστιάζεται στην σημασία της κάθε ομάδας (τύπος) αίματος του συστήματος ABORh ως βασικής προϋπόθεσης για την κάλυψη των αιμοληπτικών αναγκών αίματος όλων των ασθενών που χρειάζονται αίμα συμβατής ομάδας με τη δική τους ομάδα.

Σχετικά προϊόντα