Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Αυγούστου

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται κάθε χρόνο από την 1η έως και τις 7 Αυγούστου καθώς ο μητρικός θηλασμός αποτελεί εξόχως σημαντικό ζήτημα.

Ζήτημα, που αγγίζει τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και την ψυχική επαφή μεταξύ μητέρας και βρέφους.

Στόχος του εορτασμού, είναι η ενθάρρυνση του θηλασμού και η προαγωγή της υγείας των βρεφών σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η UNICEF και άλλοι οργανισμοί συστήνουν, υποστηρίζουν και προωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο δράσεις και μέτρα που προάγουν τον μητρικό θηλασμό.

Φέτος, ο ΠΟΥ συνεργαζόμενος με την UNICEF και άλλους εταίρους προωθεί τη σημασία των φιλικών προς την οικογένεια πολιτικών που θα διευκολύνουν το θηλασμό, ώστε να ενισχυθούν οι γονείς στην προσπάθειά τους να γαλουχήσουν και να συνδεθούν με τα παιδιά τους από την πρώιμη ακόμα ηλικία , πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για την μελλοντική εξέλιξη του παιδιού. Ο ΠΟΥ συστήνει τον αποκλειστικό θηλασμό μέσα στην πρώτη ώρα από τη γέννηση έως και τον 6ο μήνα. Μετά την ηλικία αυτή θα πρέπει να γίνεται εισαγωγή των στερεών τροφών και παράλληλα να συνεχίζεται ο θηλασμός έως και τα δύο έτη ή και παραπάνω. Ο μητρικός θηλασμός θεωρείται η ιδανική επιλογή τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος, αφού παρέχει πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων και προστασία τόσο από λοιμώξεις όσο και από μελλοντικά προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος του μαστού και άλλα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής υγείας, στηρίζει την προώθηση του μητρικού θηλασμού.

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού έχει αναπτύξει δράσεις για το θηλασμό μέσω του προγράμματος «Αλκυώνη».

Για περισσότερες πληροφορίες: http://epilegothilasmo.gr/ καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης «10525».

Σχετικά προϊόντα