Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Η ΙnterMed υπερήφανο μέλος του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών

Η InterMed είναι η μοναδική  φαρμακοβιομηχανία μεταξύ 30 επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία υπέγραψε στις 21 Ιανουαρίου 2019, την ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (Global Compact Network Hellas).

Το Global Compact Network Hellas είναι το Τοπικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact-UNGC) στην Ελλάδα.

Μεταξύ των στόχων του περιλαμβάνονται, η προώθηση των Αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς, η προβολή των πρακτικών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας του UNGC, η επιρροή επί των εθνικών πολιτικών για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η κινητοποίηση των επιχειρήσεων για συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι από το 2008 που παρουσιάστηκε η Εθνική Διακήρυξη του Global Compact Network Hellas μέχρι το 2019 και τη σύσταση της νομικής οντότητας, τον συντονισμό των δράσεών του είχε το CSR HELLAS.

Το Global Compact Network Hellas προωθεί την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Συμφώνου και τις 10 Αρχές του στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στενά με το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) στη Νέα Υόρκη και ενεργεί ως τοπικό σημείο επαφής του για ελληνικά μέλη της πρωτοβουλίας. Το UN Global Compact αποτελεί ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις σύμφωνα με το οποίο καλούνται να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους με 10 παγκόσμια αποδεκτές Αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σχετικά προϊόντα