Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

ΟΦΕΤ: Στο σταυροδρόμι της ιστορίας & της κοινωνικής υπευθυνότητας!

Η έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας όπως και της Αριστείας και της Καινοτομίας, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πορεία και την φιλοσοφία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) με πάνω από έναν αιώνα ζωής.

Δράσεις που υπηρετούν και σέβονται τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την επιστήμη και τη νέα γενιά, αλλά και το Περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Στρατηγικής του ΟΦΕΤ για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα.

Και φυσικά όταν υπάρχουν έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις, ο Όμιλος με τις βιομηχανίες του Uni-pharma, InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και τη νεοσύστατη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, δηλώνει περισσότερο από ποτέ παρών. Μία τέτοια επείγουσα κατάσταση, όπως αυτή της πανδημίας του SARS COVID-19 που βίωσε η Ελλάδα αλλά και όλος ο πλανήτης, τους πρώτους μήνες του 2020, και η οποία δεν έχει λήξει, έδωσε μία ακόμη αφορμή στον Όμιλο Τσέτη, προκειμένου να προσφέρει. Στην πιο σοβαρή υγειονομική κρίση, η διοίκηση του ΟΦΕΤ με επικεφαλής την πρόεδρο και CEO κυρία Ιουλία Τσέτη, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και ταυτόχρονα, υψηλό αίσθημα κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης.

Η μεγάλη δωρεά του Unikinon σε Ελλάδα και Κύπρο

Η ναυαρχίδα του ΟΦΕΤ, η Uni-pharma SA, δώρισε εκατ. δόσεις Unikinon (με δραστική χλωροκίνη) στα νοσοκομεία της Ελλάδας και Κύπρου.

Η χλωροκίνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκτιμάται ότι αποτελεί μία επιτυχή θεραπεία για την αντιμετώπιση του COVID -19 και ήδη εντάσσεται στα θεραπευτικά πρωτόκολλα πολλών ασθενών στα νοσηλευτήρια.

Όλη η διαδικασία της αγοράς της πρώτης ύλης, της παραγωγής του φαρμάκου αλλά και της υλοποίησης της δωρεάς, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη – ΟΦΕΤ κυρίας Ιουλίας Τσέτη, η οποία στις 21 Μαρτίου 2020, έφερε 5 τόνους της δραστικής χλωροκίνη από την Ινδία. Μετά από λίγες ημέρες, τα σύνορα έκλεισαν για όλες τις βιομηχανίες και σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να προμηθευθεί την πολύτιμη δραστική.

Η δωρεά της Uni-pharma, αφορούσε ειδικότερα, 24 εκατ. δόσεις ΔΩΡΕΑΝ Unikinon προς το ελληνικό υγειονομικό σύστημα και 60.000 δόσεις του φαρμάκου προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Το Unikinon, βρίσκεται στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας από τις 3 Απριλίου 2020.

Εξάλλου, η Uni-pharma SA, υλοποιεί το διάστημα αυτό, κλινική μελέτη ανοικτού τύπου για την χλωροκίνη, με την ονομασία HOPE σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία αναφοράς, προκειμένου να αναδειχθούν ακόμη περισσότερα τα κλινικά δεδομένα της δραστικής ουσίας.

Και σημαντική δωρεά αντισηπτικών από την InterMed

Εξάλλου, σε μία ακόμη δωρεά προς το υγειονομικό σύστημα, προχώρησε ο ΟΦΕΤ, μέσω της InterMed.

Η διοίκηση του Ομίλου, ένα μήνα μετά την πρώτη δωρεά, ανακοίνωσε στις 27 Απριλίου, ότι παρέδωσε στο υπουργείο Υγείας (μετά από δωρεάν χορήγηση οινοπνεύματος από το υπουργείο Ανάπτυξης), πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού ΔΩΡΕΑΝ, με προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αμιγώς για νοσοκομειακή χρήση.

Η παραγωγή υλοποιήθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας InterMed, η οποία διέθεσε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο.

Η InterMed έχει μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία στο θέμα των αντισηπτικών με τα σκευάσματα Reval.

Η TELEIA φιλοσοφία του ΟΦΕΤ & οι μεγάλες δράσεις

Η δωρεά του Unikinon αλλά και των αντισηπτικών ωστόσο, δεν αποτελούν μοναδικά παραδείγματα κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου. Ο ΟΦΕΤ «τρέχει» εδώ και χρόνια ανθρωποκεντρικές δράσεις που εντάσσονται στην ευρύτερη Στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, με άξονες την προστασία του Περιβάλλοντος, την στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων και την στήριξη της νέας γενιάς και της επιστήμης.

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες, η Αποστολή Ζωής με επισκέψεις σε άγονες περιοχές της Ελλάδας, ενημέρωση και διαγνωστικές εξετάσεις, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και κατά τόπους Οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, συνεργασία με το MAGIC DIABETES BUS, το Science on The Go- Κινητό Εργαστήρι Επιστήμης, Μεγάλα Περιβαλλοντικά Προγράμματα υπό τον τίτλο Save the Sea, η συνεργασία με την Axion Hellas και το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ- στηρίζοντας τις γενναίες γυναίκες με καρκίνο του μαστού- και οι υποτροφίες του Ιδρύματος «Κλέων Τσέτης σε νέους επιστήμονες και φοιτητές, αποτελούν κορυφαίες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου.

Το σύνθημα TELEIA, αποτελεί το ακρωνύμιο της φιλοσοφίας του Ομίλου και αφορά στις εταιρικές ΑΞΙΕΣ, μεταφράζεται δε, ως εξής: Ομαδικότητα - Teamwork, Αδιαπραγμάτευτη Ηθική – Ethos, Διαρκή Μάθηση- Learning, Αριστεία-Excellence, Καινοτομία- Innovation και Υπευθυνότητα - Accountability.

Οι Uni-pharma & InterMed μέλη του UN Global Compact

Οι Uni-pharma & InterMed επίσης, αποτελούν από τον Ιανουάριο του 2016, υπερήφανα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Το UN Global Compact αποτελεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καλούνται να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους με 10 παγκόσμια αποδεκτές Αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς, η προβολή των πρακτικών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και η κινητοποίηση των επιχειρήσεων για συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κλιματικής Αλλαγής.

Σχετικά προϊόντα