Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Ξενάγηση δημοσιογράφων στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της Uni-pharma

Μία ενδιαφέρουσα εμπειρία βίωσαν εκπρόσωποι του υγειονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ την Τετάρτη 27 Ιουνίου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του βιοκλιματικού και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εργοστασίου της Uni-pharma.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της Uni-pharma στην Κηφισιά, που αξιοποιούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας, με ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μεσούσης μάλιστα της χειρότερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάδα.

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ (Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη) καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της Uni-pharma ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της InterMed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να αφορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα Uni-pharma & IntermMed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου.

Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις επιδόσεις της αμιγούς ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η CEO της Uni-pharma κυρία Ιουλία Τσέτη, καθώς και στελέχη πρώτης γραμμής του ομίλου, όπως ο κ. Θανάσης Αρχοντίκης Διευθυντής εργοστασίου αντιπρόεδρος ΔΣ της Uni-pharma, ο κ. Σπύρος Κίντζιος Business Development Manager και μέλος του ΔΣ της InterMed, και οι κυρίες Βάσω Βλαχοπαναγιώτου και Βικτώρια Μιχαηλίδου Διευθύντρια Human Resources και Human Resources Officer αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι του τύπου συνομίλησαν επί μακρόν με τη διοίκηση του ομίλου, χαρακτηρίζοντας την συνομιλία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Η κυρία Τσέτη μετά την ξενάγηση, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό. Επεσήμανε ακόμη, ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, σημείωσε ότι 20% του τζίρου, κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται».

Άλλωστε στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Ηθική, την Υπευθυνότητα, την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στην οποία η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της, από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Όμιλος τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την Uni-pharma την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σχετικά προϊόντα