Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Ημέρα της Μητέρας: Ας τιμήσουμε το πιο ιερό πρόσωπο στην ζωή μας!

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αγκαλιάσουμε σφιχτά την μητέρα μας.

Μητέρα, Μάνα, μανούλα και μαμά! Ένα ιερό πρόσωπο στη ζωή όλων μας. Είναι αυτή που μας έδωσε ζωή, που μας νανούρησε γλυκά, που μας πήρε από το χέρι για να πάμε σχολείο, που μας ετοίμασε το πιο δύσκολο και πεντανόστιμο γλυκό στον κόσμο για τα γενέθλιά μας, είναι αυτή που μας βοήθησε στην μετακόμιση όταν πετύχαμε στο πανεπιστήμιο, αυτή με την οποία διαλέξαμε το νυφικό μας μερικά χρόνια αργότερα, αλλά και αυτή που μας νευρίασε για την συχνότητα των τηλεφωνημάτων της, είναι το πρόσωπο που ξαγρύπνησε στο προσκεφάλι μας όταν αρρωστήσαμε, και που θα ξαγρυπνήσει και πάλι σε όποια ηλικία και εάν είμαστε.

Φυσικά η σκέψη μας βρίσκεται και στα παιδιά εκείνα, που ορφάνεψαν νωρίς, έχοντας στερηθεί από τη ζωή τους την στοργή και την φροντίδα της μάνας.

Η Γιορτή της Μητέρας ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών, που είχαν χάσει τα παιδιά τους και γενναίους στρατιώτες στον πόλεμο.

Μερικά χρόνια αργότερα, η Anna Jarvis από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία, για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα, που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως Ημέρα της Μητέρας.

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλες τις Μητέρες του κόσμου! 

Σχετικά προϊόντα