Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Η InterMed συμπαραστάτης του Συλλόγου «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος»

Το σημαντικό έργο του Συλλόγου «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» στήριξαν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου οι Uni-pharma & InterMed, φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

Ο Σύλλογος, που ιδρύθηκε από συμπολίτες μας εθελοντές δότες μυελού των οστών, δραστηριοποιείται στο χώρο της εθελοντικής προσφοράς αίματος, μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος και συνεργάζεται με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, το Κέντρο εθελοντών δοτών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) και το σύλλογο Όραμα Ελπίδος.

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος, «η προσπάθεια μας ευρίσκει ανταπόκριση και συνεχώς νέοι δότες εγγράφονται στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών. Ειδικότερα:

- 10 εγγεγραμμένοι εθελοντές εκλήθησαν ως υποψήφιοι δότες

- Το 2017 δωρίζει μυελό των οστών ο πρώτος Μεσσήνιος δότης

Στόχος των Eλλήνων αιματολόγων είναι να εγγράψουμε πάνω από 100.000 δότες ώστε η πλειονότης των ελλήνων ασθενών να βρίσκουν μοσχεύματα για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από Σύλλογο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος, το Κέντρο εθελοντών δοτών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ετέθη υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Εξάλλου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, διοργανώθηκε για 8η χρονιά το Κύπελλο Εθελοντή Δότη με κολυμβητικό αγώνα 0,5,1 και 3 km και αγώνα δρόμου 5 km.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συμπεριλήφθηκε και ο 31ος ετήσιος διεθνής κολυμβητικός μαραθώνιος απόστασης 30 χλμ, που διεξήχθη στο μεσσηνιακό κόλπο και διοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και το Ultra Ocean man Club.

Το κεντρικό σύνθημα του αγώνα ήταν:

Δώρισε

την ευκαιρία για ζωή

γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών

και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ενημερωτική ομιλία από το καθ. Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη Δ/ντή της Μονάδος Μεταμόσχευσης μυελού των οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και τον κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο, Δ/ντή της Μον. Μεσογειακής Αναιμίας και Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η διοίκηση της Uni-pharma & InterMed στηρίζει με μεγάλο ενθουσιασμό κάθε δράση που στον πυρήνα της έχει τον άνθρωπο, τις ανάγκες του καθώς και ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά προϊόντα