Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: 1- 7 Νοεμβρίου - Μην στερήσετε και μην στερηθείτε αυτό το πολύτιμο δώρο!

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού αυτή που διανύουμε 1 με 7 Νοεμβρίου!!

Όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη που έχει για την υγεία ενός βρέφους, σωματική, πνευματική και ψυχική, ο μητρικός θηλασμός.
Επιπλέον, όλοι οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όταν μία μητέρα έχει θηλάσει το παιδί της, τότε ο ψυχικός σύνδεσμος μεταξύ των δύο, είναι πολύ μεγάλος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF υπογραμμίζουν την αξία των πρώτων 1000 ημερών ζωής ως μία από τις σπουδαιότερες και καθοριστικότερες περιόδους της ζωής του ατόμου.
Όπως τονίστηκε μάλιστα σε εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής και το πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ»:

«Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός συστήνεται μέχρι το τέλος του 6ου μήνα και παράλληλα με την χορήγηση στερεών τροφών μέχρι τα δύο έτη. Το μητρικό γάλα αποτελεί την καταλληλότερη μορφή σίτισης για τα βρέφη και περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (σάκχαρα, πρωτεΐνες, λίπη, ιχνοστοιχεία) απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του βρέφους για το οποίο προορίζεται. Επιπλέον είναι πλούσιο σε κύτταρα, ορμόνες και ανοσοσφαιρίνες.

Ο Μητρικός Θηλασμός μειώνει στατιστικά σημαντικά τη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων στο βρέφος, δρα προστατευτικά στην εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας, ενώ υπάρχει συζήτηση για τα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν στη μείωση των αλλεργικών εκδηλώσεων και του σακχαρώδη διαβήτη. Αρκετές μελέτες εστιάζουν στην επίδραση του Μητρικού Θηλασμού στη νευροαναπτυξιακή εξέλιξη του παιδιού».

Επίσης, όπως τόνισε στην εκδήλωση η παιδίατρος Βράιλα Βενετία, «Υπολογίζεται ότι η αύξηση του Μητρικού Θηλασμού σε παγκόσμια κλίμακα μπορεί να αποτρέψει 823.000 θανάτους παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών ετησίως, και 20.000 θανάτους από καρκίνο του μαστού» (The Lancet 2016).

Σχετικά προϊόντα