Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Έξαρση COVID-19: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα καταστήματα, τράπεζες, ΔΕΚΟ

Νέα δεδομένα για την προστασία της υγείας μας, με αφορμή την έξαρση του COVID-19 έχουμε από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Πρόκειται για τη χρήση μάσκας, που γίνεται πλέον υποχρεωτική και επεκτείνεται και σε άλλα καταστήματα και επιχειρήσεις αλλά και ΔΕΚΟ, εκτός από τα Σούπερ Μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη 28 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η χρήση μάσκας επεκτείνεται σε φούρνους, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, δημοτικά καταστήματα, τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Όπως τόνισε, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.

Για τις εκκλησίες ο υφυπουργός δεν ανακοίνωσε κάποιο μέτρο προς ώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί γενικό lockdown. Επίσης, όπως είπε, είμαστε μακριά και από επιβολή τοπικού lockdown. «Θα ακολουθήσουν πολλά βήματα, αν χρειαστεί, προτού φτάσουμε σε ένα τοπικό lockdown. Είμαστε μακριά ακόμη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει αξία, να μην επιτρέψουμε σε κάθε κρούσμα να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας, ότι υπάρχει σταθερή τάση αλλά όχι αυξητική τάση των κρουσμάτων.

Από την 1η έως τις 26 Ιουλίου έχουν διενεργηθεί 171.138 έλεγχοι στα σύνορα της χώρας, στους οποίους καταγράφηκαν:

344 επιβεβαιωμένα κρούσματα

70 κρούσματα παραμένουν ενεργά

213 κρούσματα επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης.

61 κρούσματα που παραμένουν μη ενεργά.

Σχετικά προϊόντα