Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Διάρροια των ταξιδιωτών

Η διάρροια των ταξιδιωτών αποτελεί το συχνότερο αλλά και το πιο προβλέψιμο πρόβλημα υγείας που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού;

Έως το 70% των ταξιδιωτών κάθε χρόνο, εκδηλώνουν συμπτώματα οξείας διάρροιας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάρροια των ταξιδιωτών εμφανίζεται την πρώτη εβδομάδα του ταξιδιού και υποχωρεί σε λίγες ημέρες χωρίς ειδική θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση όμως και ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων μπορεί να απαιτηθεί:

  • αλλαγή του προγράμματος του ταξιδιού
  • καθήλωση στο κρεβάτι
  • και σπανιότερα εισαγωγή στο νοσοκομείο

ενώ επιφέρει σημαντικό οικονομικό κόστος τόσο στους ίδιους τους ταξιδιώτες όσο και στις χώρες προορισμού.

Οι παράγοντες που προδιαθέτουν στην εμφάνιση διάρροιας των ταξιδιωτών είναι ο ίδιος ο προορισμός, το είδος & η προέλευσης της τροφής ή του ροφήματος που καταναλώνεται και ο βαθμός ψησίματος ή παστερίωσης τους.

Αίτια: To 80% της διάρροιας των ταξιδιωτών οφείλεται σε βακτηριακά εντεροπαθογόνα όπως η Escherichia coli & η Salmonella, ωστόσο σε μικρότερο % μπορεί να οφείλεται σε παράσιτα, ιούς, αλλά και σε μη λοιμώδη αίτια όπως το άγχος σχετιζόμενο με το ταξίδι, το jet-lag και η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες (αυξημένη κατανάλωση λιπαρών, μπαχαρικών ή αλκοολούχων ποτών).

Η παρουσία της φυσιολογικής χλωρίδας στο έντερο αποτελεί σημαντικό προστατευτικό παράγοντα για τη διατήρηση της υγείας του, δρώντας ανταγωνιστικά στους παθογόνους μικροοργανισμούς & ενισχύοντας τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σχετικά προϊόντα