Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2021: Ένα τιμητικό Αριστίνδην & έξι βραβεία για Uni-pharma & InterMed!

Με ένα Τιμητικό βραβείο «ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ» στη μνήμη του Κλέωνα Τσέτη και έξι ακόμη διακρίσεις (δύο Platinum, μία Gold και τρεις Silver), οι φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma & InterMed, έλαμψαν στην εκδήλωση Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2021. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου ψηφιακά μεν, χωρίς ωστόσο να χάσει την ουσία και την αξία των αρχών που πρεσβεύει, δηλαδή της αριστείας των εταιρειών και φυσικών προσώπων της φαρμακευτικής αγοράς, οι οποίοι διακρίθηκαν.Τη βραδιά παρουσίασε η κυρία Σοφία Κούνουπα, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας NOUFIO Communication Service, που διοργάνωσε και τα Αριστεία.

Περισσότερα από 850 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσα από τα διάφορα κανάλια μετάδοσής της, ενώ 983 φαρμακοποιοί και 22 μέλη της κριτικής επιτροπής ψήφισαν και ανέδειξαν τους νικητές της βραδιάς.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και παλαίμαχος φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, αναφέρθηκε στην έννοια της αριστείας και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν είτε ως υποψήφιοι, είτε με την ψήφο τους στη διαδικασία των Αριστείων.

Το πρώτο ειδικό βραβείο «Αριστίνδην» απονεμήθηκε, μετά θάνατον, σε μια κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία της χώρας μας, τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη, ιδρυτή της φαρμακοβιομηχανίας Unipharma – InterΜed. Μια εμβληματική μορφή όχι μόνο του κλάδου του φαρμάκου, αλλά και της έρευνας και του επιχειρείν ευρύτερα. Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Σκιαγραφώντας το πορτραίτο του εκλιπόντος, η κυρία Ιουλία Τσέτη, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Κλέων Τσέτης δεν ήταν μόνο, ένας ακαταπόνητος ερευνητής και φαρμακοποιός αλλά και ένας ευφυής βιομήχανος. Βαθιά οραματιστής, που πίστευε στις ικανότητες των Ελλήνων επιστημόνων. Ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, αμφισβητώντας τα δρώμενα καθημερινά, αλλά, αλλά και ένας ευαίσθητος εργοδότης, ο οποίος ενέπνευσε τους εργαζομένους του και το περιβάλλον του, διδάσκοντας την κοινωνική αλληλεγγύη με έργα και πράξεις.

Η φαινοβαρβιτάλη ως πόσιμο διάλυμα, το LUMIDROPS® που ανακάλυψε το 1963, ήταν μόνο η αρχή. Ο Κλέων Τσέτης με τις γνώσεις, το πείσμα, το ακούραστο του χαρακτήρα του και την αφοσίωσή του, δημιούργησε μία σειρά πρωτοποριακών και καινοτόμων σκευασμάτων που έγραψαν και γράφουν και τιμούν την Ελλάδα.

Apotel, Salpospir, T4, Trebon Grippe, Trebon Grippe day & night, Algofren, Eva, Luxurious, Eva Belle, Chlorhexil, είναι μερικά μόνο από τα θεραπευτικά σκευάσματα που παράγονται στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών στην Κηφισιά και τα οποία θεραπεύουν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά εκατομμυρίων ανθρώπων διεθνώς.

Μέχρι το τέλος της ζωής του, μελετούσε και σχεδίαζε τη σύνθεση και τη βιοισοδυναμία των φαρμάκων και των νέων συνθέσεων μέχρι αργά το βράδυ, στο γραφείο του, και δεν κουραζόταν ποτέ.

Σήμερα εμείς οι συνεχίστριές του, δημιουργήσαμε στη μνήμη του το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ με το εμβληματικό λογότυπο Απειρωτάν, το οποίο αποτελεί την συνέχεια και το επιστέγασμα του ακούραστου και δημιουργικού του έργου.

Το Ίδρυμα στηρίζει νέους επιστήμονες από τον κλάδο της Φαρμακευτικής και της Ιατρικής, επιβραβεύοντας την αριστεία, την καινοτομία και τους αγώνες της νέας γενιάς επιστημόνων».

Οι κατηγορίες των βραβείων που διακρίθηκαν οι Uni-pharma & InterMed έχουν ως εξής:

Εταιρική κοινωνική ευθύνη στη φαρμακευτική αγορά την περίοδο της πανδημίας

• Silver: UNI-PHARMA

Καλύτερη διαφήμιση στα ΜΜΕ για προϊόντα φαρμακείου

• Platinum: UNI-PHARMA. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αναστάσιος Μπίθας, Head of Digital Media.

Εκπαίδευση – ενημέρωση φαρμακοποιών: Προγράμματα εκπαίδευσης

• Silver: UNI-PHARMA

Λανσάρισμα νέου προϊόντος φαρμακείου

• Silver: UNI-PHARMA για το TONOSAN

Design και packaging προϊόντος φαρμακείου

• Platinum: INTERMED για το EVA Intima. Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Μυρτώ Ράπτη, Brand Manager InterMed

Ομάδα πωλήσεων που διακρίθηκε στα φαρμακεία

• Gold: INTERMED. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αντώνης Ζέππος, Εμπορικός Διευθυντής INTERMED.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ευχή την επόμενη χρονιά, να μπορέσουμε να βρεθούμε από κοντά για την Γιορτή των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2022, αφήνοντας πίσω τη μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας!

Σχετικά προϊόντα