Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

6 συμβουλές για να κοιμάστε καλύτερα το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας!

Διανύετε το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και έχετε ήδη φτάσει στην τελική φάση του πιο όμορφου ταξιδιού της ζωής σας. Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, η κοιλίτσα της εγκύου έχει μεγαλώσει αρκετά και ακόμα κι αν έχετε μια πολύ εύκολη και χωρίς προβλήματα κύηση, είναι πιθανό να δυσκολεύεστε να βολευτείτε στο κρεβάτι σας.

Αν ταλαιπωρείστε με τον ύπνο, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο άνετα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως το μωράκι σας είναι ασφαλές.

Η καλύτερη στάση ύπνου κατά το τρίτο τρίμηνο:

Ο ύπνος στην αριστερή σας πλευρά θεωρείται ο ιδανικός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό γιατί διευκολύνει τη ροή του αίματος και των θρεπτικών ουσιών στο μωρό. Ταυτόχρονα, αυτή η θέση σας απαλλάσσει από τη δυσφορία που νιώθετε π.χ. αν σας πάρει ο ύπνος ανάσκελα –μια θέση που καθιστά πολύ πιο πιθανό να έχετε πρωινές ναυτίες ή να νιώσετε αδιαθεσία. Είναι επίσης μια βολική εναλλακτική στάση για όσες γυναίκες πριν μείνουν έγκυες συνήθιζαν να κοιμούνται μπρούμυτα, κάτι αδύνατο σε αυτή τη φάση της ζωής σας, ειδικά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Μερικές επιπλέον συμβουλές για καλύτερο και πιο ήσυχο ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας:

1. Επενδύστε σε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης με καμπυλότητα, ειδικό για μέλλουσες μανούλες.

2. Δοκιμάστε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας και βάλτε μαξιλάρια ανάμεσα στα πόδια ή και πίσω από την πλάτη σας για επιπλέον στήριξη. Η μέση και το μυοσκελετικό σύστημα είναι λογικό να επιβαρύνονται όσο η κοιλίτσα μεγαλώνει και η στάση που σας βολεύει στον ύπνο αλλάζει.

3. Αποφύγετε τα στενά ρούχα που σας πιέζουν και τα ακρυλικά υφάσματα που ενισχύουν τον ιδρώτα και προτιμήστε βαμβακερά άνετα υφάσματα σε αέρινες γραμμές.

4. Πριν κοιμηθείτε προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα και αποφύγετε κάτι βαρύ ή πικάντικο που μπορεί να σας προκαλέσει καούρα. Φροντίστε το τελευταίο σας γεύμα να μην είναι μετά τις 21.00 το βράδυ.

5. Εάν γυμναζόσασταν και πριν μείνετε έγκυος, εφόσον ο γιατρός σας το επιτρέπει, συνεχίστε να κάνετε μια ήπια μορφή άσκησης κατά την εγκυμοσύνη, ειδική για εγκύους (π.χ. γιόγκα). Η ήπια άσκηση θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να αναπνέετε πιο σωστά, γεγονός που θα λειτουργήσει καταλυτικά και στον καλύτερο ύπνο.

6. Περίπου 15 λεπτά πριν ξαπλώσετε προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας από έγνοιες και κάντε θετικές σκέψεις.

Σχετικά προϊόντα