Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

1818-2018: Η επιστημονική κοινότητα γιορτάζει 200 χρόνια από την πρώτη δημοσίευση για το σελήνιο

Κρίσιμης σημασίας για τη διατροφή μας είναι το σελήνιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει συνδεθεί με την αυξημένη προστασία από καρκίνο και σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, ενώ συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αδένα.

Με αφορμή τον εορτασμό της δεύτερης εκατονταετηρίδας, 1818-2018, από την ανακάλυψη και την πρώτη δημοσίευση για το σελήνιο πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, επιστημονική διημερίδα στην Αθήνα.

Η ανακάλυψη του ιχνοστοιχείου, δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι ήταν ένα ορόσημο στην επιστήμη των ορυκτών, ένα επίτευγμα που 150 χρόνια μετά, άνοιξε το δρόμο για την προσέγγιση της διατροφής με την κλινική ιατρική.

Στη συνάντηση της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν επιστήμονες από πολλές χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να τιμήσουν εκείνους που έχουν συμβάλει στην έρευνα και συνεπώς, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στο πλαίσιο του εξαιρετικού αυτού γεγονότος, η Intermed φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, έδωσε το παρόν καθώς το σελήνιο εξακολουθεί να προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.

Σχετικά προϊόντα