Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Κουλουράκια Κανέλας

ΥΛΙΚΑ

• 2 μεγάλα και ώριμα κόκκινα μήλα

• 1/3 φλιτζανιού νερό

• 2 κ.γ. υγρό γλυκαντικό στέβια σε σταγόνες SlimFix

• 1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

• 2,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1/4 κ.γ. αλάτι

• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

• 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά ανάλατα

• 1-2 σταγόνες χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού

• 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Πρέπει να μας δώσουν 1 φλιτζάνι πολτό μήλου. Για να μη μαυρίσουν ρίχνουμε 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βράζουμε τα μήλα για 10΄ για να γίνουν μαλακός πολτός.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το SlimFix, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Ανακατεύουμε.

Γλυκαντικό Υγρό με 0 θερμίδες & 0 υδατάνθρακες

Δεν αλλοιώνει τη γεύση

Θερμίδες (kcal) / τεμάχιo: 108

 

Αφήνουμε να κρυώσει ο πολτός μήλου.

Παράλληλα τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη.

Σε μπολ ανακατεύουμε τον πολτό μήλου, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη σκόνη αμυγδάλου.

Προσθέτουμε το αλεύρι προοδευτικά. Χρησιμοποιούμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε περίπου 30 κουλουράκια σε ό,τι χριστουγεννιάτικο σχήμα θέλουμε.

Σε 2 ταψιά απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε για 20΄- 25΄ μέχρι να πάρουν χρώμα.