Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Από την μητρότητα, μέχρι την πολιτική & την έρευνα!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί ένα ορόσημα, για όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα το μισό του Ουρανού, όπως είχε πει κάποτε ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Η γυναίκα έχει πετύχει πάρα πολλά στην πορεία της ιστορίας. Από το 1910 που μία χούφτα γυναίκες εξεγέρθηκαν στη Ν. Υόρκη, απαιτώντας καλύτερα ωράρια, δικαιότερες αμοιβές και δικαίωμα ψήφου, μέχρι σήμερα, ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος. Ο ρόλος της γυναίκας πολυδιάστατος και στιβαρός, από την μητρότητα, μέχρι τα ανώτατα Πολιτειακά αξιώματα, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα, έχει το προνόμιο Πρόεδρος Δημοκρατίας να είναι μία Γυναίκα. Με αίσθημα ευθύνης, η γυναίκα σήμερα πρωτοστατεί στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία, στην πολιτική, στην έρευνα, στο περιβάλλον, στα Κέντρα λήψης των αποφάσεων, μάχεται για τη μείωση των ανισοτήτων και για την εξάλειψη βίαιων συμπεριφορών #MeToo. Και όλα αυτά, χωρίς να ξεχνά τον αρχέγονο τρυφερό της ρόλο ως Μάνα, Κόρη, Αδελφή, Φίλη.

Σε μήνυμά της, με αφοιρμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η κυρία Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, μέλος ΔΣ του ΣΕΒ, πρόεδρος του πρώτου ΔΣ του Global Compact Network Hellas, επισημαίνει: «Τα στερεότυπα, η έλλειψη ίσων ευκαιριών αλλά και οι βίαιες συμπεριφορές #MeToo εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά η φωνή της γυναίκας σήμερα έχει δυναμώσει, όπως και τα επιτεύγματά της. Για ένα βιώσιμο και έναν πραγματικά ενεργό κόσμο ισότητας, συνεχίζουμε τη μάχη της εξάλειψης των ανισοτήτων». 

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτυπώνει το πώς οι γυναίκες έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από την πανδημία του κορωνοϊού, διότι αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στην υγεία και σε άλλες θέσεις εργασίας της «πρώτης γραμμής». Η πανδημία έχει επίσης οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των γυναικών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΕ για την ισότητα των φύλων. 

Σχετικά προϊόντα